Nadbiskup na svetkovinu Duhova podijelio sakrament sv. potvrde

Rečica, 28.05.2023.
Na svetkovinu Duhova našu je župu posjetio i podijelio sakramenat sv. potvrde naš nadbiskup mons Dražen Kutleša.
Nakon dvogodišnje priprave, koja nije protekla bez problema, što pandemija corona virusa, što razne aktivnosti nisu nas zaustavili na putu priprave. Naši dvanaest mladih župljana bilo je spremno primiti sakramenat po rukama našega Nadbiskupa. Po našem starom običaju firmanici su bili u narodnim nošnjama našeg kraja.
Svetu misu i podjelu sakramenta sv. potvrde predslavio je Nadbiskup u zajedništvu svećenika karlovačkog dekanata na čelu sa dekanom preč. Draženom Karačićem i domaćim župnikom vlč Lovrom Zaplatićem. Slavlje smo započeli procesijom od Pastoralnog centra kroz župni park do župne crkve.
U svojoj propovijedi Nadbiskup je posebno naglasio važnost današnje svetkovine kao rođendana crkve i kao početak navještaja Isusa Krista svijetu koji je naš Put, Istina i Život. Posebno je Nadbiskup naglasio neka nam Isus bude put kojim ćemo hoditi u istini da bismo imali život.
Isto tako naglasio je važnost obitelji u kojoj odrastaju djeca i mladi. Važno je da se u obitelji naučimo poštivati jedni druge. Biti otvoreni jedni prema drugima.
Na kraju slavlja župnik je zahvalio Nadbiskupu na posjeti, riječima ohrabrenja maloj župnoj zajednici, a firmanici i roditelji poklonili su Nadbiskupu košaru domaćih proizvoda. Članovi KUD-a Rečica koji ove godine slavi 100 godina postojanja poklonili su Nadbiskupu monografiju 100 godina Kulturnog umjetničkog društva Rečica.
Obraćajući se na kraju slavlja Nadbiskup je pohvalio firmanike na narodnim nošnjama i potaknuo ih da ih uvijek nose s ponosom jer to je dio njihovog identiteta.
Poslije svete mise Nadbiskup se nastavio družiti sa župljanima pred župnom crkvom.
GALERIJA