Molitvena zajednica

Molitvena zajednica župe sv. Ivana Krstitelja u Rečici djeluje pet godina. Nastala je na poticaj sada pokojne Vesne Gojšić. Sastaje se svake nedjelje navečer u našem pastoralnom centru.
Zadnje nedjelje u mjesecu imamo zajedničku euharistiju a nakon euharistije male agape. Nastojimo se i na taj način povezati i stvoriti zajedništvo.
Svaki naš susret je drugačiji i nastojimo njegovati razne oblike molitve. Jednom je to krunica, drugi puta pobožnost Milosrdnom Isusu, Časoslov ili biblijsko meditativna molitva.
Ono što nas posebno veseli jest međusobna povezanost članova, ali i to da se poslije početnog zanosa zajednica ne osipa nego da ostaje isti broj članova.
Vesele nas i plodovi koje donosi u župi molitva naše zajednice.

Razumom se razmišlja, a duhom ili srcem se vjeruje.

Osnivač benediktinskog reda i Otac Europe sveti Benedikt postavio je načelo: Ora et labora – moli i radi! Svojevremeno je blaženi Alojzije Stepinac doveo u svoju nadbiskupiju karmelićanke da mole za svećenike. I sam Gospodin, kako nas izvješćuju Evanđelja, nakon napornih dana navještaja i druženja s ljudima povlačio se na osamljena mjesta i molio. Sjećam se kada je nama mladim studentima na fakultetu govorio stari profesor: gospodo, teologija se studira na koljenima.
Ako je euharistija srce Crkve koja je živi organizam, molitva je krvotok Crkve. Kada ljudi prestaju biti vjernici, Bog im postaje stranac? Onda kada prestanu moliti!
U našoj župi želimo vas sve povezati preko molitve, u molitvi i s molitvom. Želimo dublje doživjeti prisutnost Boga, njegove riječi.
Stoga osnivamo molitvenu zajednicu u kojoj i preko koje želimo dublje sve to doživjeti, ali u isto vrijeme slaviti i hvaliti Gospodina koji nam se daruje.