PROSLAVA TIJELOVA U REČICI

Rečica, 16.06.2022.
Nakon dvije pandemijske godine proslava svetkovine Tijelova u našoj župi proslavljana je na Rečički način”, svečano i dostojanstveno. Sve je počelo procesijom iz župne crkve do bogoslužnog prostora u našem župnom parku gdje smo slavili euharistiju koju je predvodio župnik Lovro Zaplatić.
On je u svojoj homiliji naglasio da je naš Bog – Emanuel – Bog s nama, Bog uz nas. Najočitija je ta prisutnost u Presvetom oltarskom sakramentu nama dana za okrepu, osvježenje. Nosit ćemo ga, naglasio je župnik kroz naše mjesto, tamo gdje se radujemo, trpimo, radimo. Unosimo ga da nas blagoslovi, ohrabri, ojača.
Poslije svete mise krenula je svečana procesija u kojoj su sudjelovali članovi DVD Rečica Matica, DVD Dolnja Rečica, DVD Rečica Kolodvor, lovci našega lovačkog društva, članovi KUD Rečica od najmlađih do najstarijih. Žene iz naših zaselaka okitile su četiri postaje na putu procesije.
Svojim pjevanjem pod euharistijskim slavljem sve je svojim pjevanjem uzveličao naš župni zbor.
Ovakove procesije održavaju se u Rečici već petnaest godina. Zato je na kraju svečanosti župnik zahvalivši svima koji su sudkjelovali podsjetio da to polako postaje baština koju neka čuvaju i prenose mlađima.