Proslava prve pričesti

Rečica, 29.05.2022.
“Dođi, Gospodine Isuse!”
Danas je osmero našh trećoškolaca primilo prvu pričest. Lana Ladić, Nika Mikuljan, Paula Žeger, Franjo i Luka Grubić, Grgur Padežanin, Kajov Pavlović, Mateo Novosel okruženi svojim obiteljima, krsnim kumovima i župnom zajednicom prvi su puta pristupili stolu Gospodnjem.
Kišovito vrijeme nije nam uspjelo pokvariti slavlje i radost. Župnik je u svojoj homiliji poručio prvopričesnicima: ” Dragi prvopričesnici, danas ćete prvi puta otvoriti svoje biće u potpunosti Isusu Kristu. Isus će u ovom komadiću kruha ući ne samo u vaše srce, ući će i u vaše tijelo. Isus je rekao čuli ste danas: tko je žedan – neka dođe, neka zahvati vode iz izvora života.

Isus vas čeka uvijek, on je prijatelj koji nikada ne okreće leđa, nikada ne ostavlja. I kada budete gladni i žedni istine znate kome ćete doći. Isus je uvijek tu. Prorok Izaija ga je nazvao Emanuel – Bog s nama. On je tu; ispred tebe, iza tebe, pokraj tebe. On vas treba…on čezne za vama…govori ti: dođi…ja sam tvoj prijatelj.”
Uz recitacije prije svete pričesti i poslije prvopričesnici su radosno sudjelovali u slavlju nestrpljivo iščekujući trenutak susreta s Isusom Kristom u pričesti. Na kraju prvopričesnik Jakov Pavlović u ime svih prvopričesnika svima je zahvalio a prvopričesnici su župniku poklovili ovu sliku.
Slavlje prve pričesti završilo je zahedničkim fotografiranjem i druženju u vjeronaučnoj dvorani.