CVJETNICA U REČICI

Rečica,10.04.2022.
Nakon dvije godine proslavili smo Cvjetnicu “na rečički način” Nakon blagoslova grančica na prostoru ispred župne crkve krenula je svečana procesija kroz župni park u crkvu na euharistiju koju je predvodio župnik Lovro Zaplatić koji je naglasio da je ovaj korizmeni hod kroz 40 dana otkrivao svu ljepotu naše vjere – svu ljepotu vjere u Boga, milosrdnog Boga koji nas čeka, saginje se do nas, koji ne prekorava, ne spočitava, već ljubi neshvatljivom ljubavlju. Otkrivali smo da postoji On koji nas čeka, pače, ne samo to, onaj koji nam hrli ususret.Bez straha od prijekora krenimo prema njemu. Svi mi nosimo određenu patnju, križeve, razočaranja, muke kroz tjedan pred nama zagledajmo se u to Božje lice označeno patnjom. I Bog pati, nosi patnje, patnje svih nas. Ostavimo svoje patnje, grijehe, promašaje pred ovim žrtvenikom i dopustimo mu da nam po uskrsnuću daruje novi život.
Poslije svete mise djeca osnovne škole Rečica i najmlađi članovi KUD Rečica na platou ispred crkve izveli su kratak program na početku kojega je predsjednik KUD Rečica gosp Josip Perač pozdravio prisutne i prisjetio se osnivača Rečičke Cvjetnice pokojno Josipa Žunca – Žutog.
U prostorija Pastoralnog centra u organizaciji KUD Rečica i OŠ Rečica održana je lijepa izložba pisanica i rukotvorina rečičkih žena.
Izložba je bila jako lijepo posjećena kroz cijeli dan.
Tako su u jednom događaju bila spojena vjera i tradicija kao dio narodne duše i baštine nadopunjujući jedno drugo u raznolikosti i bogatstvu.
Nakon zatvorenosti u pandemiji malo smo mogli udisati svježi zrak, zagledati se jedni drugima u lice i podariti jedni drugima iskreni osmjeh.