Proslava svetkovine Rođenje sv. Ivana Krstitelja

Rečica, 24.06.2021.
Za svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja u našoj župi pripremali smo se Trodnevnicom koju je predvodio naš župnik vlč Lovro. Zadnji dan Trodnevnice završili smo klanjanjem pred Presvetim posvećeno posebno molitvama za obitelji.
Na samu svetkovinu svetu misu u 9,00 sati predvodio je župnik koji tumačeći evanđeosli odlomak posebno naglasio da se i danas mnogi pitaju gledajući svoju djecu – što li će biti od ovoga djeteta? Ne znamo što će biti, ali možemo donekle pomoći da dijete odraste u zdravoj i vjerničkoj okolini.
Za Ivana Je Isus rekao da je “najveći rođen od žene”. U čemu je  Ivanova veličina? U otvorenosti prema Bogu i istini. Ljudi su dolazili k njemu jer su osjećali da će im reći istinu. Jer istina je početak pravog obraćenja i promjene. U tome je veličina sv. Ivana Krstitelja ljubitelja Boga i istine. Još je veliki mislilac i pisac Chesterton pisao – nije važno što je dobro, važna je istina. Živimo u vremenima kada se sve i svašta proglašava dobrim pri tome zanemarujući istinu ili je zaobilazeći važno je imati na umu upravo istinu.
Pod večernjom misom u 18,00 sati koju je isto predvodio župnik bio je i  tradicionalni blagoslov djece za Ivanje. Župnik je posebno naglasio roditeljima da neprestance, ne umarajući se blagoslivaju svoju djecu.
/ Pit/