PROSLAVA PRVE PRIČESTI

Rečica, 13. lipnja 2021.
Danas je u našoj župi bilo posebno svečano, dvanaestero djece prvi puta pristupilo je stolu Gospodnjem. Nakon  priprave koja je bila specifična radi potresa, pandemije a odvijala se malo u vjeronaučnoj dvorani, malo na virtualan način preko maila i preko župnih stranica djeca su u subotu 12. lipnja pristupila prvi puta svetoj pričesti, a u nedjelju u pratnji roditelja, obitelji, prijatelja i župne zajednice prvi puta primila Isusa u svoje srce pod prilikama kruha.
Posebno zahvaljujem roditeljima koji su uložili mnogo truda u ovu specifičnu pripravu za prvu pričest. Bez njihove pomoći i suradnje bilo bi teško.
Svečanost je započela okupljanjem ispred Pastoralnog centra i procesijom do župne crkve. Svetu misu predvodio je župnik vlč Lovro koji je na početku pozdravio prvopričesnike, roditelje i obitelji slavljenika.
Na temelju odabranih čitanja za ovu prigodu župnik je u svojoj homiliji stavio naglasak na to da je Bog uvijek s nama i u trenutcima kada imamo “žutu minutu” kao i prorok Ilija. Uvijek možemo računati da će nas Bog ohrabriti, okrijepiti da možemo nastaviti ići naprijed. Kada nam se čini da je Bog daleko, on je uvijek tu. Čitanja je čitala majka jednoga od prvopričesnika gospođa Marija Božjak Pavlović a recitacije su izveli prvopričesnici Mihael Pavlović i Elena Fundurulić.
Na kraju svete mise župnik se zahvalio prvopričesnicima i roditeljima na suradnji, svaki je prvopričesnik dobio Uspomenu na prvu pričest i Novi Zavjet a oni su u znak zahvalnosti župniku uručili lijepi poklon. Sve je završilo malim domjenkom i druženjem u i ispred Pastoralnog centra.
Naši prvopričesnici:
Elena Fundurulić
Tena Horvat
Katarina Dujlović
Ante Šeketa
Noa Šipuš
Jakov Stanić
Matej Črne
Fran Štajcer
Mihael Pavlović
Luka Ladić
Adam Hrošć
Mateo Sučević
(Pit)