Proslava svetkovina Tijela i Krvi Kristove

Rečica, 03.06.2021.
Kao i svake godine Tijelovo je u župni Rečica poseban dan. Već 14 godina organiziramo procesiju kroz župu u kojoj sudjeluje veliki broj župljana. Tako i ove godine. Sveta misa zbog velikog broja vjernika i zbog epidemioloških mjera bila je parku ispred crkve. Euharistijkso slavlje predvodio je župnik vlč Lovro Zaplatić koji je posebno naglasio važnost stola za obiteljski život ali i za vjerničku zajednicu. Stol je mjesto okrepe, promišljanja, zajedništva. Isus je sa stola uzeo kruh i vino učinio ga svojim tijelom, znakom svoje prisutnosti – okrepe i snage. Danas, naglasio je župnik, slavimo taj dar.
Ova svetkovina označava i svu našu raznolikost. U njoj su sudjelovali  KUD Rečica u narodnim nošnjama, lovci u uniformama, sva tri DVD-a ( DVD Matica, Dolnja Rečica i Kolodvor.
Mnoge kuće kraj kojih smo prolazili bile su okićene narodnim rečičkim vezovima.
Opet se osjetio duh zajedništva naše župne zajednice.
Postaje (kućice) na putu procesije uredile su žene iz Dolnje Rečica, Luke Pokupske, Bogovića i Zamršja. Uistinu je bilo lijepo vidjeti i doživjeti svu tu marljivost i radost oko pripreme i samog sudjelovanja u ovoj proslavi-
U procesiji su sudjelovali i naši ovogodišnji prvopričesnici i firmanici.