Došašće – prva zornica

Osvanuo je prvi dan došašća s pravim ugođajem – hladno i mraz. No to nije spriječilo da se župna crkva ispuni vjernicima koji su na ovaj način željeli ući u slavlje i pripravu za božićne blagdane.
Svetu misu zornicu predvodio je župnik Lovro koji je u svojoj homiliji naglasio da je došašće vrijeme kada bismo trebali doći “k sebi”. Ljudski se život ne sastoji od svakidašnje mehanike, jer u tom smo slučaju slični ljudima iz Noinog vremena, kako stoji u današnjem evanđelju. No to vrijeme nije samo vrijeme iščekivanja nego i dolaska…Gospodin dolazi kao naš prijatelj koji nas želi ohrabriti, podići. Zato je na kraju homilije župnik svima poželio blagoslovljeno vrijeme došašća.
Svetu misu su svojim sviranjem i pjevanjem već tradicionalno predvodili naši Zorničari pod vodstvom Franceka Vrane, a čine ga uz njega Beli, Kristijan, Toma i Darko…
Svakako valja pohvaliti i naše ministrante,Šimuna, Krstu, Vilima i Frana premda još bunovni nisu željeli propustiti prvu zornicu.
Druženje poslije svete mise uz kolače, kuhano vino i kavicu priredili su članovi DVD Rečica Kolodvor i župljani iz zaselaka Grdinci, Kuza i Tečanci.
Župni caritas organizirao je prodajnu izložbu adventskog i božićnog nakita. Izložba ima prodajni karakter a prikupljena sredstva idu u fond župnog caritasa za pomoć potrebnim župljanima.