Zaziv Duha Svetoga na početku školske i vjeronaučne godine

U subotu 15. rujna 2018. godine đaci su imali priliku za sakrament pomirenja, a u nedjelju, 16. rujna pod svetom misom koju je predvodio župnik vlč Lovro Zaplatić bio je već tradicionalni zaziv Duha Svetoga na početku vjeronaučne i školske godine.
U homiliji župnik je naglasio da život nije samo ono lijepo, da život ima i onu drugu stranu. Isus kaže da “uzmi svoj križ”, znači uzmi svoj život, te obje strane života i nosi. To si ti. Lijepo je dobivati pohvale, biti u centru, lijepo je kada ljudi o tebi lijepo misle, lijepo je kada nam se planovi ispunjavaju i sve teče glatko. Dođu trenutci kada te kritiziraju, ogovaraju, podmeću ti, kada doživljavaš neuspjehe.
Na svetu misu đaci su donijeli i svoje torbe i pribor na blagoslov. Želimo, naglasio je župnik, da svoj početak u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini započnemo Božjim blagoslovom. Na kraju mise, a prije blagoslova župnik je pozvao roditelje da djeci ne glume prijatelje, jer to oni nisu, nego da djeci budu roditelji koji će ih odgajati i usmjeravati u životu i dati im svjedočanstvo vjere i dobra. A đake je pozvao da budu ono što jesu, da cijene to što jesu, a druge poštuju jer svi smo mi “slika Božje” i “djeca Božja”.