PROSLAVA SVETKOVINE SVIH SVETIH

Groblje RečicaPolazeći od liturgije Crkve u središtu svetkovine svih svetih jest život a ne smrt, naglasio je župnik u svojoj propovijedi danas na jutarnjoj misi. Današnja svetkovina jest svetkovina nas “s ove strane rijeke” i onih ” s one strane rijeke”.
Svetost nije nešto š čime se rađamo, niti je svetost samo plod naših sposobnosti, našeg uma i htijenja. Svetost je Božje djelovanje u nama. Bog nas čini svetima ako smo otvoreni njegovu Duhu.
Svetkovina Svih svetih je svetkovina plemenitih ljudi koji su vođeni Božjim Duhom mijenjali svijet, mijenjal naše odnose prema Bogu, sebi, drugima i svijetu u kojem živimo. To treba istaknuti kada nam se pred oči stavljaju samo loši primjeri. Ima toliko toga dobrog plemenitog oko nas, u našim obiteljima, našem susjedstvu.
Svetu misu u župnoj crkvi predvodio je župnik vlč Lovro Zaplatić, iza svete mise vjernici koji su se okupili u velikom broju krenuli su u procesiji prema groblju gdje je kod križa obavljen blagoslov groblja.
Poldanja sveta misa bila je kapelici sv. Florijana u Zamršju. Nakon mise vjernici su se uputili prema mjesnom groblju u Zamršju gdje je isto kod centralnog križa obavljen blagoslov groblja.