Odgovornost za izgovorenu riječ

Rečica,04.09.2022.Nakon trodnevne pripreme koju je vodio župnik vlč Lovro u nedjelju poslije blagdana Glavosjeka Ivana Krstitelja održano je župno prošćenje – Vusikovanje u našoj župi.
Jutarnj svetu misu predvodio je župnik vlč Lovro koji je u svojoj propovijedi naglasio da se nama može činiti nešto nemoguće, ali Duh Božji je u nama koji čini nemoguće mogućim.
Svečanu proštenjarsku misu kojoj je prethodila procesija s kipom sv. Inaka Krstitelja predvodio je o. Gaudencije Vito Spetić, pavlin u suslavlju s domaćinom, preč. Kristijanom Gatarićem, preč Ferdom Vražićem, fra Krubom Albertom župnikom i gvardijom u sv. Trojici.
Propovjednik je osobito naglasio u svojoj propovijedi odgovornost za svoje čine, ali i za izgovorene riječi i obečanja.
Svečano euharistijsko slavlje pratio je svojim sviranjem tamburaški orkestar KUD-a Rečica i župni zbor pojačan zborom KUD-a Rečica.
Večernja sveta misa prinesena je za pokojne rečičke župnike kao znak zahvalnosti župljana za sve što su za svoga života na zemlji i boravka u župi učinili za župu i župljane.
Na ručku svećenika na kojem su bili svi svećenici iz dekanata zahvalili smo se fra Bogdanu Cvetković koji odlazi u franjevački dom na svemu što je činio u našoj dekanatskoj zajednici.