Prvi susret roditelja prvopričesnika i firmanika

U subotu, 18. rujna s početkom u 18,30 sati održan je prvi susret roditelja prvopričesnika u našem Pastoralnom centru. Susret pod vodstvom župnika vlč Lovre započeo je zajedničkom molitvom. Župnik je upoznao roditelje s načinom rada  i priprave za prvu pričest, s priručnikom ( Ja sam s vama). Upoznao ih s tim koji su ciljevi i sadržaji župne kateheze i koja je razlika između školskog vjeronauka i župne kateheze. Primarni naglasak na župnoj katehezi je ODGOJ. Odgojiti dijete u vjeri i za vjeru Naglasio je važnost obitelji u odgoju a posebno u odgoju na vjeri. Stoga je pozvao roditelje na suradnju, a posebno da svojim primjerom budu svome djetetu prvi svjedoci vjere i zajedništva u župnoj zajednici.
U drugom dijelu susreta bilo je razgovora o organizaciji kateheze pa je dogovoreno da umjesto subotom kateheze budu petkom poslije nastave radi autobusne veze. Bilo je govora i o tome ako dođe do zatvaranja škole radi pandemije covid-19 da će kateheze biti online..
U subotu, 25. rujna bio je susret roditelja kandidata za sakramenat svete potvrde. Susre je održan u našem Pastoralnom centru pod vodstvom župnika Lovre.
Župnik je nakon molitve i pozdrava upoznao roditelje s Pismom biskupa zagrebačke crkvene pokrajine roditeljima potvrđenika. Zadržao se pri tome da su prema biskupima “roditelji prvi katehete i odgojitelji u vjeri”.
Zatim ih je upoznao s uvjetima  koje propisuju biskupi da netko može pristupiti sakramentu potvrde, načinom rada i priručnikom koji ćemo koristiti pri tome.
Pozvao je roditelje na suradnju jer jedino na taj način možemo računati na uspjeh i dati pravi smisao svemu. Postojat će problemi u pripravi ali nijedan problem nije nerješiv ako postoji razgovor i suradnja.