Susret roditelja firmanika

Slikovni rezultat za susret roditelja firmanikaU nedjelju, 07. veljače u 17,00 sati u Pastoralnom centu održan je pod vodstvom župnika vlč Lovre Zaplatića susret roditelja firmanika. Zbog epidemioloških mjera bio je prisutan samo jedan roditelj .
Susret je započeo zajedničkom molitvom nakon koje je župnik održao  kraći osvrt: Ciljevi, svrha i sadržaj župne kateheze. Pri tome naglasivši da kroz župnu katehezu, osobito firmanika oni stječu – duševnu, moralnu i religioznu zrelost te da rastu u kršćanskom moralu i krepostima, razvijaju djelatnu pripadnost kršćanskoj zajednici, a u središtu svega je slavljenje otajstva u zajednici.
Shodno situaciji s pandemijom i sada potresom uslijed kojeg nam je župna crkva stavljena izvan funkcije radi teških oštećenja pripravnici za firmu i dalje će imati  kateheze online a one se nalaze u otvorenoj  UČIONICA ali i na župnim stranicama KATEHEZE ZA FIRMANIKE . Pratit ćemo situaciju i kada dođe povoljnije vrijeme firmanike ćemo podijeliti u dvije grupe i imati kateheze ” u živo”
Drugi problem bio je slavljenje nedjeljne euharistije. Dogovoreno je slijedeće; firmanici su podijeljeni u dvije skupine ( sedmi i osmi razred) Budući da je nedjeljna euharistija za prvopričesnike subotom navečer, jedne subote će na misi sudjelovati jedna grupa s prvopričesnicima, a druge subote druga.
Dolaskom proljeća planira se izraditi oltar na otvorenom u župnom parku pa će onda biti lakše organizirati slavljenje svete mise.
Župnik je obavijestio roditelje da će firma biti ove godine, međutim vrijeme i sve ostalo valja dogovoriti na razini dekanata i Nadbiskupije, ali biti će na vrijeme obaviješteni.