PROSLAVA PRVE PRIČESTI U NAŠOJ ŽUPI

U nedjelju 14. lipnja u našoj župi proslavljen je događaj Prve svete pričesti. Svetu misu predvodio je župnik Lovro Zaplatić a u misi su sudjelovali prvopričesnici, roditelji, obitelji, učiteljica i vjeroučiteljica. Pričestilo se šestoro prvopričesnika. Pet iz naše župe i jedna djevojčica iz župe Šišljavić.  Misno slavlje uzveličao je zbor mladih naše župe – Charisma.
U svojoj propovijedi župnik se najprije obratio prvopričesnicima rekavši im da je ovo treći korak ulaska u Crkvu. Prvi je bio ulaz u crkvu i Crkvu u sakramentu krštenja, drugi je bio sakramenat pomirenja i iskustvo kakav je Bog prema nama u zagrljaju dobrog Oca koji nas prihvaća takve kakavi jesmo. i treći je sada kada možemo iskusiti zajedništvo stola.
Isus vam je prijatelj, za njega ste važni…prijatelj nad prijateljima. Nakon toga obratio se roditeljima podsjećajući ih da su primili na krštenju svijeću i obavezu da to svjetlo raspiruju, čuvaju. Važno je, rekao je župnik – djeci osigurati materijalnu egzistenciju i sigurnost ali najvažnije je da rastu kao cjeloviti ljudi, a to mogu jedino uz vjeru i u vjeri.
Slavlje je završilo podjelom diploma, zajedničkim fotografiranjem i malom zakuskom i druženjem u našem pastoralnom centru.
GALERIJA