Božić u Rečici

Božić u župe sv. Ivana Krstitelja  u Rečici uvijek je poseban događaj, osobito misa polnočka. Svetu misu predvodio je župnik Lovro koji je posebno naglasio u svojoj homiliji:  Ljudi, ma koliko bili moćni i uspješni, mogu nas obdariti samo zemaljskim stvarima i sadržajima, a samo nas Bog može obdariti spasenjem i životom. Zato nam je važna ova sveta noć, ona nam donosi ono što nam nijedan čovjek ne može dati – a to je spasenje i Spasitelj.. Zato je njegovo rođenje blagovjest za sve nas. Vijest je to od koje se može živjeti i koja unosi Božje svjetlo u svijet i čovjekov život. i pozvao sve da “Prihvatimo od Boga taj darovani dar.Stavimo ga u svoja srca, svoje živote. Dopustimo Bogu da po svojoj ljudskosti uđe u našu ljudskost i pobožanstveni je. Neka nađe trajni smještaj u našim životima, neka naš život bude ta štalica, te jaslice u kojima će On počivati.”
Polnočku je uzveličao svojim sviranjem tamburaški orkestar KUD Rečica  a pjevao mješoviti župni zbor i članovi pjevačke sekciije KUD Rečica.
Misu poldanjicu predvodio je domaći sin vlč Andrija Vrane a suslavio je i župnik Lovro. Vlč Andrija naglasio je upravo tu malenost, sagnutost Boga prema nama. Bog se saginje prema nama i poziva nas da se mi mi sagnemo i zagledamo u Boga u tom djetetu.
Prije svete mise zbor mladih Charisma održao je kratki program božićnih pjesama.

Pod svetom misom svirao je tamburaški orkestar KUD Rečica..
GALERIJA