Župno proštenje 01.09.2019.

Posebno svečano je u našoj župi za vrijeme župnog proštenja u nedjelju iza blagdana Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja. Pripravljali smo se Trodnevnicom. U organizaciji slavlja sudjelovali su kao suorganizator KUD Rečica.
U župnom parku KUD Rečica postavio je panpe sa slikama iz povijesti KUD-a i Rečice.
Ranu svetu misu predvodio je župnik vlč Lovro koji je u svojoj propovijedi povukao paralelu između sv. Ivana Krstitelja i Crkve, Heroda, njegova dvora i svijeta.
Poldanja sveta svečana misa počela je procesijom s kipom sv. Ivana koji su nosili čanovi KUD-a Rečica a u procesiji su sudjelovali članovi KUD-a svih uzrasta u prekrasnim narodnim nošnjama. Svetu misu predvodio je karlovački dekan preč Dražen Karačić koji je i propovjedao. Pjevanje je predvodio zbor mladih naše župe Charisma zajedno sa župnim zborom i KUD Rečica.
Poslije svete mise KUD je u župnom parku izveo kratki program kojim su svi bili oduševljeni. Valja također naglasiti da svake godine u Rečicu na Vusikovanje, kako Rečičaki zovu svoje proštenje dolazi sve više hodočasnika iz okolnih župa, osobito iz grada Karlovca.
Večernju svetu misu predvodio je župnik, svake godine ta misa je za sve pokojne rečičke župnike kao zahvala župljana i sjećanje na ono što su uložili u ovu župu.
GALERIJA 1
GALERIJA 2