Firma u našoj župi

Subota 01. lipnja bio je posebno svečani dan u našoj župi. Nakon dvogodišnje priprave dvadeset i šestoro naših mladih župljana primilo je u sakramentu potvrde “silu odozgor” – Duha Svetoga. Posebnost ovom događaju daju narodne nošnje u koje su obučeni naši firmanici.
Sakramenat svete potvrde podijelio je pomoćni zagrebački biskup u miru dr Valentin Pozaić.
Svečanost je započela okupljanjem ispred Pastoralnog centra odakle je krenula procesija prema župnoj crkvi. Na početku slavlja župnik je pozdravio biskupa i zaželio mu dobrodošlicu. U svojoj homiliji biskup se posebno obratio firmanicima i pozvao ih da pršte kao vatromet iskricama dobrote, vjere, istine…
Cijelo slavlje pratili su dječji zbor Iskrice i zbor mladih Charisma. Svojim pjevanjem pridružila im se dupkom puna župna crkva.
Na kraju slavlja biskupu je zahvalio župnik kao i ostalim svećenicima koji su sudjelovali u slavlju na čelu s našim dekanom preč Draženom Karačićem, a suslavili su i svećenici vlč Nikola Sanjković iz Mahićna, vlč Antun Kolić iz župe sv. Tri Kralja Karlovac Banija i vlč Kristijan Gatarić župnik Skakavca i Vukmanića. U Ime firmanika zahvalila je firmanica Kalista Kranjčec.
GALERIJA