Proslava Stepinčeva u našoj župi

“Dok se oko Isusa gurao narod da čuje riječ Božju…” (Lk 5, 1).
Uvodne su riječi današnjeg evanđelja. Isus je propovijedao Božju riječ. Narod je to osjetio zato je hrlio čuti tu riječ. Valja pri tom imati na umu da Isus nije vodio računa hoće li se kome to svidjeti ili neće. U središtu je riječ Božja a ne rang lista popularnosti ili kako se danas to voli reći rejting.
Upravo ove evanđeoske riječi i Isusov odnos prema Očevoj riječi bile su temelj župnikove homilije o bl. Alojziju Stepincu i spomendanu njegove smrti i Stepinčeva.
Upravo je to činio i bl. Alojzije Stepinac; navještao je riječ Božju ne vodeći računa da li će mu netko pljeskati ili tapšati ga po ramenu. Ta riječ nije se svidjela nijednom sistemu u kojem je živio, ali bio je svjestan kao i apostol Pavao da ono što je primio mora i predati; Božju riječ. Božju istinu o čovjeku.
Budući da Gospodin nije bio oslobođen optužbi, progona, osude i smrti to ne mogu izbjeći ni njegovi učenici koji ga slijede. Zbog Božje riječi bl Alokzije Stepinac doživio je sudbinu svoga Učitelja.
U večernjim satima Molitvena zajednica Milosrdnog Isusa organizirala je klanjanje pred Presvetim i molitvu za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca.