Svi sveti

“Vidjeh: evo velikog mnoštva, što ga nitko ne mogaše izbrojiti, iz svakoga naroda gdje stoji pred prijestoljem.” Kao i svake godine svetkovina Svih svetih donosi veleban Isusov proglas o blaženstvima, to jest o uspjelom življenju.
Uz ispunjenu crkvu proslavili smo svetkovinu Svih svetih u našoj župi. Svetu misu predvodio je župnik vlč Lovro Zaplatić koji je u svojoj homiliji naglasio nekoliko momenata uspješnog življenja – svetosti. Svetost se sastoji da se nosimo sa radostima i žalostima života, u krotkosti srca u kojem je Bog naša baština, da uvijek iznova žeđamo i gladujemo za Božjim prisustvom i njegovom riječju, da budemo milosrdni, čista srca zagledani u Božje srce, da budemo donositelji blagosti i mira, zalažemo se za vrijednosti koje nam donosi ta Božja riječ.

Iza svete mise pošli smo u procesiji na groblje i kod velikog križa u središtu pomolili se za pokojne i blagoslovili groblje.
Poldanja sveta misa bila je u Zamršju u kapeli sv. Florijana. Poslije svete mise bio je blagoslov mjesnog groblja u Zamršju.

© 2017.-2020. Župa sv. Ivana Krstitelja REČICA