Hodočašće svećenika zagrebačke Metropolije u Krašić

Pobožnošću svete krunice na prostoru vanjskog Križnog puta Župe Presvetog Trojstva započelo je u srijedu 3. listopada 2018. godine hodočašće svećenika i bogoslova Zagrebačke crkvene pokrajine u Krašić. Hodočašće su predvodili

zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i ostali biskupi Metropolije: varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, sisački biskup mons. Vlado Košić, bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak, biskup Križevačke eparhije mons. Nikola Kekić te zagrebački pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski.
Nakon molitve svete krunice dr Juraj Batelja predstavio je svoju knjigu Blaženi Alojzije Stepinac i prognani slovenski biskupi. Osim navedenih biskupa promociji je prisustvovao i celjski biskup Stanislav Lipovšek.
Poslije predstavljanja knjige dr Batelje svećenici su mogli razgledati spomen sobu pokojnog kardinala bl Alojzija Stepinca.
Središnji događaj slavlja bilo je euharistijsko slavlje u župnoh crkvi u Krašiću koje je predvodio kardinal s biskupima i svećenicima. Kardinal je posebno

pozvao je svećenike na molitvu za sveopću Crkvu, za papu Franju, za naše biskupije, za sve hrvatske biskupe, svećenike, redovnike i redovnice, Kristove vjernike laike u domovini i diljem svijeta, spominjući se da je blaženi Alojzije svetac vjernosti i jedinstva Crkve, kao i siguran oslonac i kompas hrvatskomu društvu.
Ovdje smo u dubokom zajedništvu sa Svetim Ocem. Posebno ga podupiremo u njegovim neumornim nastojanjima da lice Crkve zasja obnovljenim sjajem. Danas molimo posebno po njegovim nakanama i rado se odazivamo njegovom pozivu moleći svetu krunicu, osobito u Marijinom listopadu, utječući se pod obranu Presvete Bogorodice i moleći svetog Mihaela Arkanđela da nas obrani od zasjeda Đavla koji sije podjelu, razdor i nepovjerenje u Crkvi i svijetu.