Vusikovanje – Rečičko prošćenje

Prvu nedjelju poslije blagdana Mučeništvo ( Glavosjek) sv. Ivana Krstitelja u našoj župi je proštenje ili po starinski vusikovanje.
Samoj proslavi prethodila je Trodnevnica kao duhovna priprema koju je vodio naš župnik vlč Lovro Zaplatić. Prvi dan bio je posvećen posvješćivanju da smo svi poput Ivana pozvani dati svoje svjedočanstvo vjere, drugi dan bio je posvećen pitanju koje si često postavljamo – gdje je Gospodin (Učitelju, gdje stanuješ?), treći dan bilo je klanjanje pred Presvetim kao zahvala Gospodinu na milosrđu i ljubavi koje nam iskazuje svaki dan.
Još jedna zani,mljivost za samo proštenje izišao je 550 broj župnog Pastoralnog listića.
Na sam dan proštenja svete mise bile su u 8,30; 11,00 i 18,00 sati. Svete mise u 8,30 i 18,00 sati predvodio je župnik koji je u propovijedi naglasio da je kralj Herod bio čovjek vremena koji se ponašao kao i dobar dio naroda, provodio je zlo kao normu života i normalnosti. Nasuprot njega stao je Ivan Krstitelj koji je donosio Božju istinu i Božje norme življenja kao normalne.
sSvečanu svetu misu u 11,00 sati predslovio je domaći sin, voditetelj Kursilja vlč Andrija Vrane u zajedništvu sa župnikom, dekanom Draženom Karačićem, umirovljenim svećenikom i duhovnim pomoćnikom u župi Presvetog Srca Isusova mon Ferdom Vražićem, vlč Nikolom Sanjkovićem župnikom Pohoda BDM iz Mahićna, vlč Kristijanom Gatarićem župnikom župe sv. Roka u Skakavcu i župe sv. Antuna u Vukmaniću i patrom Euzebijem iz Pavlinskog samostana u Kamenskom.
Vlč Andrija Vrane u svojoj je propovijedi posebno naglasio Božju ljubav koja mijenja čovjeka na bolje i pozvao da jedni druge gledamo Božjim očima i da će nam se drugi, ako ga tako gledamo činiti drugačijim nego često što mislimo.
Na sve tri svete mise okupio se veliki broj župljana i hodočasnika iz Karlovca i okolnih župa.