Susret s misionarima

Rečica, 01.07.2018.
Od 30. lipnja do 04. srpnja održava se u Karlovcu 30. susret hrvatskih misionara. U sklopu programa susreta predviđen je susret s misionarima u župama našega dekanata i Duga Rese.
Do sada smo uglavnom čitali o misijama i misionarima, ove nedjelje imali smo prilike susresti ih, vidjeti, upoznati i s njima razgovarati.
Našu župu posjetili su ove nedjelje  sestra Mirjam Filipović misionarka u Haitiju koja nas je upoznala sa životom na Haitiju, situacijom u kojoj radi, velikim siromaštvom s kojim se susreće. Materijalna sredstva jesu potrebna, ali ono što je najpotrebnije jesu naše molitve. S njom je bio fra Stipan Radić ravnatelj Papinskih misijskih djela Vrhbosanske nadbiskupije koji je predvodio i misno slavlje i propovjedao. S njima je bila i gđa Vlatka Burić iz Nacionalnog misijskog ureda u Zagrebu.
Poslije svete mise vjernici su mogli dobiti propagandi materijal o misijama i dati svoj dar za misije. Naši župljani bili su široke ruke u svom daru. Isto tako mogli su razgovarati s misionarkom i zadržali su se u dugom razgovoru interesiravši se kako mogu pomoći i uključiti se u rad ovdje da pomognu sestri Mirjam.
Poslije svete mise župnik je zajedno sa župnikom iz Mahićna priredio ručak za misonare koje su posjetili našu župu i župu Mahićno.