Proslava blagdana Cvjetnice u našoj župi

Rečica, 25.03.2018.
Počinje Veliki tjedan, sjećamo se događaja pred dvije tisuće godina. Suočavamo se s dramom patnje i muke Isusa Krista. Blagoslivljamo naše grančice i u procesiji ulazimo u crkvu. U duhu se prenosimo u Jeruzalem i pridružujemo se narodu koji Kristu kliče “Hosana!”
Po našem običaju okupili smo se u parku pred župnom crkvom gdje je župnik blagoslovio grančice,  onda smo u procesiji kroz župni park krenuli u župnu crkvu na euharistijsko slavlje.
Kroz Veliki tjedan razmišljat ćemo o velikoj Božjoj ljubavi, ali i o tome da i danas oko nas postoji patnja, progonstvo da se i danas mnogi “prave ludi” kao i u Isusovo vrijeme gledajući muke mnogih, prognanih. ranjenih. I dok mnogi danas doslovno “blebeću” o ljudskim pravima, nitko se ne pita što je s pravima onih kojima su ti borci za prava svojim bombama razorili domove, obitelji, škole, tvornice, učinili ih prognanicima, obespravljenima. U njima nam valja prepoznati Gospodinovo lice.
Prije svete mise vjernici su mogli nabaviti u organizaciji župnog Caritasa maslinove grančice, a posli mise kupiti rukotvorine naših žena.. Sav prihod od prodaje grančica i rukotvorina ide u fond našeg župnog Caritasa. Iz kojega se onda pomažu oni najugroženiji naši župljani.