IVANJE U REČICI

Unutrašnjost crkve

Živimo u zaglušujućim i zaglupljujućim vremenima u kojima iza svakog ćoška iskaču pred nas razni propovjednici svojih sposobnosti, talenata. Samo ih moramo prihvatiti, povjerovati im, izabrati ih i svi naši problemi u trenu će nestati. Zastrašujuća je lakoća kojom nam nude sebe, svoje ideje pojedinci, skupine.
Sveti Ivan nije nudio sebe, svoj program, svoje spasenje, svoju pamet. On ne naviješta samoga sebe. On upućuje na jednoga drugog, na Krista – naglasio je župnik Lovro Zaplatić u svojoj homiliji prigodom proslave svetkovine Rođenja svetog Ivana Krstitelja.

Bog sa svakim čovjekom namjerava nešto osobito. Mi smo izabrani u Božji plan ljubavi još prije nego smo stupili u život. Bog je od vječnosti mislio na nas i želio nas. Iako čovjek nije prihvaćen od drugih i nije ljubljen Bog je na strani svakoga čovjeka.
U svojoj homiliji župnik je posebno povukao paralelu između proročke službe Ivana Krstitelja; govoriti Božje riječi, koriti, tješiti, hrabriti i poslanja Crkve, dakle nas u ovom našem vremenu. Biti glasnik Istine, utjehe, nade koja je u Kristu.
Na misi u 9,00 sati okupio se lijepi broj župljana i hodočasnika iz Karlovca osobito onih porijeklom iz BiH.
Pod večernjom svetom misom koju je također predvodio župnik Lovro Zaplatić bio je i tradicionalan blagoslov djece.