O knjizi: Miguel Aranguren – Neprijatelj

Ova ispovijest nije samo priča o nevjerojatnu putovanju iz ponora mržnje prema Kristovoj ljubavi, nego i moćno svjedočanstvo o tome da nas Bog ljubi onakve kakvi jesmo i da uz pomoć milosti svatko može pronaći put do Njega.
Moja utrka s đavlom jedna je od najfascinantnijih ispovijesti o obraćenju našega doba, knjiga koju jednostavno ne ćete moći ispustiti iz ruku.

“Triler godine!”
Gloria.tv

Napeta radnja ovoga zapažena duhovnoga trilera mlada i već etablirana španjolskoga pisca Miguela Arangurena istodobno se odvija na pet različitih lokacija u svijetu. Naizgled nepovezani dramatični događaji kriju mračnu tajnu: okultna sekta vrši stravične zločine s ciljem da naudi Crkvi. Na put im staje svećenik Albertino Guiotta, koji je prije svoga obraćenja i svećeničkoga ređenja jedva pobjegao iz đavoljih kandža. No princ laži se sada vratio spreman na strašnu osvetu; borba između dobra i zla bit će bespoštedna.

“Jedno od izdavačkih iznenađenja godine, duboko kršćanski policijski triler.”
Zenit.org

U borbi protiv sila tame svećeniku se pridružuje osebujni inspektor Luigi Monticone te se tako jedan od najsugestivnijih književnih parova u posljednje vrijeme suočava s neobjašnjivim zločinima u kojima se naslućuje sjenka zloduha.